Seksten ukers listing av låta “Kunstig” på P1 har definitivt gitt Oscar A mersmak. I løpet av få dager slipper han “Ingen som deg”, en låt han håper når ut til, og treffer, mange.

“Det er viktig for meg at lyttere mine kan relatere til teksten. Derfor skriver jeg om temaer som man lett kan kjenne seg igjen i, for eksempel kjærlighet, sorg og mental helse.

I “Ingen som deg” tar han med lytteren inn i et sårt og stemningsfullt rom fylt av ensomhet og utfordrende kjærlighet. Låta handler om det å ha det vondt etter et brudd. Kanskje har det skjedd litt hardt og brutalt, og plutselig sitter man alene og hjelpeløs.

Ofte henter jeg deler av en tekst fra noe jeg har opplevd selv, og skriver resten så ekte som mulig, sier han.

Og nettopp kombinasjonen av musikk i landskapet mellom hiphop, pop og moderne R&B, og hans evne til å formidle troverdige og stemningsfulle historier gjennom metaforer og ordspill treffer lyttere i ulike aldersgrupper.

“Etter tilbakemeldingene å dømme, har jeg skjønt at jeg både treffer ungdom og unge voksne, men også de i foreldregenerasjonen”, sier han og legger til at han ønsker lytterne skal føle noe når de hører låtene hans, enten de blir glad, lei seg eller tankefulle.

Og kanskje det er akkurat det som skjer når du lytter til “Ingen som deg”.